ČSK Uherský Brod

Oficiální stránky fotbalového klubu
ČSK Uherský Brod
www.cskub.cz

Příští zápas

SK Sigma Olomouc vs ČSK Uh. Brod - ženy

Datum a čas konání: 2.6.2024 11:00

Ženy uspěly proti Olomouci, na druhý Prostějov už nestačily

Ženy uspěly proti Olomouci, na druhý Prostějov už nestačily

Ze dvou domácích zápasů proti kvalitním soupeřům získaly ženy ČSK Uherský Brod cenné tři body. Nejprve v přímém souboji o třetí místo v tabulce porazily po bojovném výkonu béčko Sigmy Olomouc 2:1, aby vzápětí nestačily na druhý tým tabulky z Prostějova, jemuž podlehly 1:3.

Proti Sigmě Olomouc se domácí fotbalistky ujaly vedení po dvaceti minutách, kdy olomouckou brankářku po ráně z dálky překonala Adéla Ivanová. Těsně před přestávkou po zaváhání uherskobrodské obrany Nikola Ošťádalová srovnala stav na 1:1. O vítěznou trefu v přímém souboji o třetí příčku v tabulce se postarala v sedmapadesáté minutě po spolupráci s Adamíkovou agilní Romana Fojtíková.

„Soupeř přijel v silné sestavě posílen o několik hráček z druholigového áčka. Náročný zápas jsme nakonec zvládly. Hrály jsme aktivně a dostávaly jsme se do šancí. Hanačky ale byly v ofenzivě také nebezpečné. Cennou výhru jsme ovšem uhájily,“ potěšil zisk tří důležitých bodů kapitánku Uherského Brodu Andreu Adamíkovou.

V dalším utkání podlehl Uherský Brod v domácím prostředí druhému týmu tabulky z Prostějova. Svěřenkyním Karla Doliny nevyšel úvod zápasu, kdy během deseti minut inkasovaly dva góly. V dalším průběhu už na zvrat nenašly sílu.

„Do konce třetí ligy schází poslední čtyři zápasy. Pokusíme se zabojovat o třetí příčku v tabulce. Hráčky mají za umístění na bedně vypsané speciální prémie. Chceme se porvat o co nejlepší umístění. Po sezoně si sedneme a vše vyhodnotíme. V plánu máme uskutečnit nábor do všech dívčích kategorií – žen, dorostenek a žákyň. Chceme oslovit všechny mladé hráčky z okolí z chlapeckých týmů, aby popřípadě ve fotbalové kariéře pokračovaly právě u nás. Do budoucna hodláme splnit licenční manuál pro případné získání statutu dívčí akademie. Vše se bude odvíjet od zájmu samotných hráček. Ve hře je rovněž založení družstva dorostenek, které je nutnou podmínkou pro zisk akademie,“ nastínil plány do budoucna Karel Dolina, trenér žen ČSK Uherský Brod.

Zatímco vedoucí Zlín kráčí mílovými kroky za přímým postupem do druhé celostátní ligy, druhý tým v tabulce Prostějov bojuje na dálku s Chotusicemi o baráž. Klub s lepším bodovým koeficientem se utká v baráži na dvě utkání pravděpodobně s Teplicemi (momentálně poslední tým druhé ligy).

Na opačném pólu tabulky je rovněž rozhodnuto – poslední ve třetí lize skončí zcela určitě Vyškov. Pro Uherský Brod to znamená jediné – nováček soutěže dokázal udržet třetí ligu i pro nadcházející sezonu. Jaká však bude struktura a hlavně obsazení třetí ligy žen je nyní ve hvězdách. Vše odtajní až losovací aktiv.

ČSK Uherský Brod – SK Sigma Olomouc B 2:1 (1:1)

Branky: 20. Ivanová, 57. Romana Fojtíková – 45. Ošťádalová. Rozhodčí: Kotačka Rostislav – Schnürmacher Filip, Vacula Jaroslav. Diváci: 43.

ČSK Uherský Brod: Kateřina Fojtíková – Dzuráková, Pospíšilová, Baná, Romana Fojtíková, Šrámková, Mrázková, Adamíková, Psotková, Mertová, Ivanová. Střídaly: Prokešová, Večeřová, Kočendová, Janků, Štichová.

Reportáž TV Slovácko

ČSK Uherský Brod – 1. SK Prostějov 1:3 (1:3)

Branky: 36. Ivanová – 2. a 36. Daňková, 9. Suchánková. Rozhodčí: Kotačka Rostislav – Schnürmacher Filip, Vacula Jaroslav. Diváci: 77.

ČSK Uherský Brod: Prokešová – Dzuráková, Baná, Kateřina Fojtíková, Andrlíková – Šrámková, Večeřová, Mrázková, Adamíková – Psotková, Ivanová. Střídaly: Kočendová, Němcová, Gorčíková, Pavlíčková, Eliášová.

Diskuze

Poslední zápas

FC Zlín
ČSK Uh. Brod - ženy
1:1
Podrobnosti

Tabulka

1. FC Zlín 13 63:13 33
2. 1. SK Prostějov 13 51:23 28
3. ČSK Uh. Brod - ženy 13 38:37 16
4. SK Sigma Olomouc 13 26:19 15
5. MFK Vyškov 12 5:91 0

Kompletní tabulka

Najdete nás na Facebooku

Česká zbrojovka
Slovácké strojírny, a.s.
BORÁK DEVELOPMENT, s.r.o.
Město Uherský Brod Zlínský kraj
MAXMAX.cz, s.r.o.
YouRak, s.r.o.
Rumpold UHB, s.r.o
LINEA NIVNICE, a.s.
MANN+HUMMEL, s.r.o.
Auto UH
Cara Plasma, s.r.o.
Národní sportovní agentura
Čokoládovna Janek
NADACE BRATŘÍ LUŽŮ
COFFEESPOT, s.r.o.
ADRIA GOLD, s.r.o.
VALVE CONTROL, s.r.o.
Dopravní zdravotní služba Josef Ševčík
Kaufland

Počet návštěv: 350558
Posledních 30 dnů: 3966 | Posledních 7 dnů: 993 | Poslední den: 100

© 2024 ČSK Uherský Brod | Všechna práva vyhrazena | josef.nevaril@seznam.cz
Vytvořeno službou Sklub.cz

Chcete zobrazit mobilní verzi?

Ano Ne